تاریخ : دوشنبه 15 آذر 1400
کد 135

در جلسه کارگروه شورای گفتگوی آذربایجان شرقی؛

دلایل عدم صدور پروانه بهره برداری برای شرکت های پارک علم و فناوری بررسی شد

دلایل عدم صدور پروانه بهره برداری برای شرکت های فناور مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در جلسه کارگروه شورای گفتگوی استان بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق تبریز، دلایل عدم صدور پروانه بهره برداری برای شرکت های فناور مستقر در پارک علم و فناوری استان با حضور نمایندگانی از امور عمرانی استانداری، سازمان صمت، اداره مسکن و شهرسازی، پارک علم و فناوری استان و واحد داوری اتاق تبریز در جلسه کارگروه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی بررسی شد.

نسرین درخشانی، مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی استان در این جلسه گفت: براساس ضوابط استقرار واحدهای صنایع پیشرفته و دانش بنیان، مجوز صدور پروانه بهره برداری برای شرکت های دانش بنیان به سازمان های صمت داده شده، لیکن علیرغم تاکید قانون، شرکت های فناور مستقر در مراکز رشد و پارک های علم فناوری از چنین تسهیلات برخوردار نیستند. یکی از دغدغه های این شرکت ها عدم امکان اخذ پروانه بهره برداری بوده که مشکلاتی برای ادامه فعالیت این شرکت ها ایجاد کرده است.  

حسن جنتی، مدیر دپارتمان بازاریابی و تجاری سازی پارک علم و فناوری استان در این جلسه گفت: شرکت های فناور در بسترهای قانونی نادیده گرفته شده و در خصوص اخذ پروانه های بهره برداری، شرکت های فناور در چارچوب معیارهای سازمان صمت واقع نشده اند.

صمد مظفرزاده، مشاور حقوقی پارک علم و فناوری استان نیز گفت: در حال حاضر برای اخذ پروانه بهره برداری برای شرکت های فناور با سازمان صمت مشکل داریم و حتی به دلیل اینکه شرکت های مستقر در پارک را به رسمیت نمی شناسند، برای بازدید هم مراجعه نمی کنند. طبق قانون وزارت صنایع و معادن موظف است برای شرکت ها و موسساتی که در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری اقدام به تولید محصولاتی در زمینه فناوری های نوین می کنند، با تایید وزارت علوم و تحقیقات و فناوری مجوز بهره برداری و تولید صادر کند.

مسعود حسن زاده، رئیس اداره صنایع فلزی سازمان صمت استان در این جلسه گفت: پروانه بهره برداری صنعتی شامل کسانی می شود که مستقر در شهرک های صنعتی بوده و یا کاربری و تجهیزات صنعتی داشته و نفراتی در آن مشغول به کار باشند و خروجی آن نیز به صورت محصول بوده و تولید انبوه داشته باشند. 

وی ادامه داد: واحد های علمی فناوری می توانند حتی به صورت اشتراکی در شهرک ها مستقر شده تا صنعتی محسوب شوند و یا اینکه خارج از پارک مستقر بوده و کاربری صنعتی داشته باشند. 

رضا شفاعتی، کارشناس برق و صنایع پیشرفته سازمان صمت استان نیز گفت: تولید صنعتی در سازمان ما تعریف شده، بوده و تولید باید شامل معیار مطرح شده باشد تا بتوان آن را صنعتی قلمداد کرده و پروانه ارائه داد. شرکت های غیر دانش بنیان باید به شرایط تولید صنعتی دست یابند تا بتوانند پروانه بهره برداری اخذ کنند که یکی از این شرایط حضور در محل با کاربری صنعتی است.

فیروز فروغی، کارشناس استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: با توجه به صحبت های مطرح شده، خلاء قانونی بین سازمان صمت، شهرک ها و پارک علم و فناوری و تداخلی بین وظایف آنها وجود دارد. وظیفه اصلی کارگروه امور زیربنائی، تعیین کاربری براساس درخواست متقاضی و بررسی اسناد و مدارک آن ها است، اگر شرکت ها بتوانند براساس قوانین و مقررات پارک ها وارد بحث کاربری صنعتی شوند، از طرف ما مشکلی وجود ندارد.

ناصر امامی فرد، مسئول واحد داوری اتاق تبریز در این جلسه گفت: این موضوع را می توان از طریق تفاهم نامه استانی حل کرد و هم اینکه پارک علم و فناوری تقاضای خود را در خصوص شرکت های فناور با استناد بر ماده ۲۰ مکتوب کرده و سازمان صنایع نیز طی نامه ای این موضوع را از تهران سوال کنند که آیا می توانند برای شرکت های فناور پروانه صادر کنند که در صورت نیاز می توان این موضوع را در مجلس نیز مطرح کرد. 

محمدباقر علیزاده، مدیرعامل یکی از شرکت های فناور مستقر در پارک علم و فناوری نیز در این جلسه در خصوص مشکلات موجود بر سر راه این شرکت ها سخنانی مطرح کرد.

 
بارگذاری ...